Social Media Strategy

4 Redenen om je socials uit te besteden

Tegenwoordig staan we voortdurend met elkaar in contact. Mede mogelijk gemaakt dankzij Facebook, Instagram, Pinterest, Whatsapp en Linkedin. Als business owner doe je er dus verstandig aan om, met hulp van deze platforms, je klantenbestand uit te breiden. Maar wat nu als je geen tijd hebt om alles bij te houden? Ik deel vandaag 4 redenen om je socials uit te besteden.

4 Redenen om je socials uit te besteden

Een snelle tweet, post of foto is tegenwoordig (helaas) niet voldoende meer om mee op te vallen. Op social media dien je nu strategisch te posten, doelgroep onderzoeken te doen, uit te vogelen welke hashtags perfect zijn voor jou ideale doelgroep en zo kan ik nog even doorgaan.

1. Het schiet er gewoon bij in

Als business owner heb je je handen vaak al vol, om dan ook nog met een strategie voor je socials te komen is misschien wat veel. Lukraak posten is tegenwoordig niet langer voldoende, maar dat is wél wat je nu doet. Wanneer je kiest voor social media beheer, kun je samen met de beheerder werken aan een strategie die goed voor je werkt.

2. Een partner om mee te sparren

Merk je dat dingen niet goed lopen? Bereik je je doelgroep maar niet? Er zijn tal van redenen te bedenken waarom dit niet lukt. Wanneer je ervoor kiest je socials uit te besteden, kun je dit loslaten maar ook heb je direct een goede partner om mee te sparren. Je hebt vast ideeën over wie je wil bereiken, wat je goal is en op welke manier je contact wil met je doelgroep. Samen met degene die je hiervoor inschakelt kun je dit allemaal uitwerken – of mooier nog: je kunt wat aanwijzingen geven en het verder uit handen geven. Weer een zorg minder.

3. Meer tijd voor andere dingen

Wanneer je ervoor kiest je social media uit te besteden, heb je ineens meer ruimte voor andere dingen. Met social media ben je al snel enkele uren per week bezig. Het maken en bedenken van content vraagt nu eenmaal tijd. Nu heb je ineens de uren die je normaal daar aan kwijt bent tijd om andere dingen te doen. Iemand anders doet het werk en jij boekt de resultaten!

4. Je bent up-to-date en valt op

Wanneer je socials on point zijn val je op bij je doelgroep. Als er een reactie binnen komt is het heerlijk dat er op gereageerd wordt zonder dat jij alles uit je handen moet laten vallen en met een mooie feed trek je ook nog eens meer mensen aan. Trends worden makkelijk opgepikt en de social media beheerder kan hier feilloos op inspelen zodat je altijd actuaal en up-to-date bent.

Share this article :

Laat je socials stralen

Eenmalig 25% korting op de eerste maand* van je social media abonnement.

*minimale afname van 3 maanden, hierna maandelijks opzegbaar.

Neem stappen om de online zichtbaarheid van jouw onderneming te vergroten.

© 2023 The Joy of Socials