Social Media Strategy

Waarom investeren in social media slim is

Vorige keer schreef ik 4 redenen om je socials uit te besteden. Vandaag ga ik wat dieper in op waarom investeren in social media slim is. Op mijn Instagram heb ik een korte samenvatting gemaakt van dit alles, als je me daar volgt kun je de post makkelijk opslaan en delen.

Waarom investeren in social media slim is

Om even kort door te bocht te zijn: er zijn zoveel gebruikers op verschillende social media platforms, dat het zonde is om daar kansen te laten liggen. Natuurlijk wil je graag weten wat de redenen zijn om te investeren in een goede social media strategie. Hier komt ‘ie.

Het is kostenefficiënt

Posten op social media kost geen geld en je kunt zoveel posten als je wilt. Door aanwezig te zijn op social media kun je je ideale doelgroep bereiken zonder dat je advertentie kosten hebt.

Toegankelijkheid

Wanneer iemand een advertentie of gesponsorde post voorbij ziet komen, weten ze dat het doel van dit bericht is om een item/dienst te verkopen. Je kunt passief verkopen door posts te delen op je social kanalen. Een behind the scenes, een pakket dat je inpakt, etc. Mensen worden op die manier geprikkeld om ook van je dienst/product gebruik te maken.

Je kunt jezelf op de kaart zetten

Op social media kun je jezelf profileren zoals je wilt. Door goed research te doen naar wat je doelgroep interessant vind, kun je gemakkelijk aan je imago werken. Wist je dat 81% van de consumenten eerst via Google en social media research doet voordat ze overgaan tot aankoop van een product of dienst? Hier kun je goed gebruik van maken door jezelf van je beste kant te laten zien.

Show your creativity!

Je kunt op een creatieve manier te werk gaan met het bereiken van je doelgroep. Creëer visueel aantrekkelijke graphics om je klant te prikkelen. Een visueel aantrekkelijke Instagram pagina kan je volgers en klanten opleveren.

Betrokkenheid

Door regelmatig aanwezig te zijn op social media, nodig je je volgers/klanten uit om te reageren. Je creëert via deze weg betrokkenheid, dit is vele malen effectiever dan geld uitgeven aan promoties en advertenties. Helemaal top is het, wanneer je een # creëert en je klanten aanspoort deze te gebruiken wanneer ze een foto delen over je product/dienst. Zo bereik je in een klap nóg meer mensen.

Klantenservice

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik neem vrijwel altijd via social media contact op met bedrijven wanneer ik met vragen of problemen zit. Nu ben ik niet de enige die dit doet, het is namelijk veel laagdrempeliger dan je klantenservice enkel telefonisch af te handelen. Door je aanwezigheid op social media kun je je (potentiële) klanten perfect tot dienst zijn.

 

 

Share this article :

Laat je socials stralen

Eenmalig 25% korting op de eerste maand* van je social media abonnement.

*minimale afname van 3 maanden, hierna maandelijks opzegbaar.

Neem stappen om de online zichtbaarheid van jouw onderneming te vergroten.

© 2023 The Joy of Socials