social media beheer voor horecaondernemers

social media? nee, geen tijd voor.

Het lijkt misschien onbegonnen werk, dat social media gebeuren, maar geloof mij: veel horecaondernemers zijn actief op social media en als jij er niet in mee gaat, laat je toch echt kansen liggen.

Door mijn jarenlange horeca ervaring snap ik je bezwaren. Ja, het is echt heel erg druk en nee, je kunt geen tijd toveren om aan die socials te zitten. Personeel is schaars dus het personeel dat je hebt wil je liever laten doen waar ze goed in zijn: bijdragen aan de mooie ervaring die jij je gasten biedt. 

Het resultaat? Bedroevend. De socials van je prachtige zaak liggen op hun gat en het is een doorn in je oog. Tijd voor verandering.

Wist dat je dat eten nog altijd een van de meest populaire onderwerpen is op social media? Gemiddeld kijken foodies zo’n 18 keer per dag op Instagram. Hoe lekker als jij dan regelmatig voorbij komt met alle mooie gerechten die je onderneming heeft?

Social media beheer voor horecaondernemers

met minimale inspanning toch genieten van goede resultaten, het kan echt!

Hoe heerlijk zou het zijn als...

The Joy of Socials restaurant gedekte tafels

Klanten over the joy of socials

99/maand

Minimale afname: 6 maanden

bake

449/maand

Minimale afname: 6 maanden

cook

899/maand

Minimale afname: 6 maanden

eat

Is het tijd om jouw zaak weer op de kaart te zetten?

ben je er al klaar voor of wil je nog

antwoord op wat vragen

Ik verwacht dat we fijn met elkaar communiceren en dat we open kunnen zijn over verwachtingen. Daarnaast wil ik eens per maand een moment van je tijd waarbij je de content die ik heb gemaakt check, zodat ik alles voor je kan inplannen.

Heb je eerder een strategie laten opstellen of een huisstijl laten maken? Dan ontvang ik graag de bestanden hier van. Oh en uiteraard inlog gegevens of een beheerdersfunctie wanneer je een medium of large pakket afneemt, anders kan ik niks inplannen.

Ik kom eens per kwartaal bij je op locatie foto’s schieten voor je socials. Deze beelden mag je zelf vervolgens ook gebruiken voor je stories, reels en overige social media.

Van maandag t/m vrijdag kun je me tussen 09.00 en 16.00 appen met prangende vragen of dingen waar je tegenaan loopt. Ik zal zo spoedig mogelijk hier op antwoorden.


Wanneer je in het weekend appt of buiten mijn uren zul je een automatische reactie ontvangen dat ik er spoedig naar kijk, maar nu even niet aan het werk ben.

Een duidelijke planning en structuur m.b.t wanneer de posts komen. Duidelijke communicatie middels e-mail en whatsapp en veel creativiteit, enthousiasme en leergierigheid.

Ik werk vooralsnog met allerlei ondernemers. Ik ben enorm leergierig en ik leer graag nieuwe dingen dus ik duik écht in wat jij doet. Ik heb al kappers, kinderdagverblijven, stichtingen, muzikanten, doula’s en bodypiercers mogen helpen.

Dat gezegt hebbende heb ik een achtergrond in de horeca (+15 jaar ervaring) kan ik met mijn kennis en ervaring horeca ondernemers goed van dienst zijn.

Nee, ik geef geen korting op deze pakketten. Soms komt er een nieuwe dienst langs die ik met korting aan kan bieden als ‘pilot’ maar op social media beheer geef ik geen korting.

Over alles is te praten. Wil jij meer posts of meerdere platforms? Dat kan allemaal besproken worden in het kennismakingsgesprek.

Hoi, ik ben Joyce

en met The Joy of Socials help ik horecaondernemers met een sterke social media strategie, smakelijke beelden en meer bereik.

In de jaren dat ik fulltime aan The Joy of Socials werk heb ik al verschillende ondernemers mogen helpen met het behalen van prachtige resultaten op social media. Dit doe ik door teksten te schrijven, strategieën te bedenken, foto’s te maken op locatie of door volledig beheer uit handen te nemen.

Mijn horeca carrière startte op 15-jarige leeftijd bij een poppodium. Tijdens mijn werk achter de bar ontwikkelde ik een enorme liefde voor koken, dit deed mij besluiten een koksopleiding te volgen. Ik heb mijn koksopleiding afgerond en in verschillende zaken in Utrecht (en omgeving) mogen werken.

De liefde die ik voor de horeca voel zit diep, net als mijn liefde voor social media