The Joy of Socials schrijft:

Meer reserveringen scoren via Instagram

Instagram is een perfect platform om jouw horecazaak te promoten en onder de aandacht te brengen. Via Instagram kun je gemakkelijk meer reserveringen scoren in jouw zaak. Door visueel aantrekkelijke content, storytelling en slimme strategieën te combineren zit jouw zaak straks bomvol. In deze blog deel ik een aantal praktische tips en inzichten zodat ook jij meer reserveringen haalt uit door Instagram in te zetten.

Creëer visueel aantrekkelijke content

Instagram is een visueel platform, aantrekkelijke beelden horen daar bij. Je branding doorvoeren kan eenvoudig door te werken met vaste templates. Goede en smakelijke beelden kun je realiseren door iemand in te huren die dit voor je regelt en dan is het alleen nog een kwestie van alles delen.

Zet Instagram stories in

Instagram Stories zijn de perfecte plek om top of mind te blijven bij je volgers en gasten. Stories blijven 24 uur zichtbaar op je profiel en je kunt dit perfect gebruiken om nieuwe menu items uit te lichten. Je kunt delen dat er een tafeltje is vrijgekomen en dat er dus nog een last-minute plekje is of voor kijkjes achter de schermen. Door regelmatig zichtbaar te zijn op stories denken je vaste volgers en gasten vaker aan je en is de kans groter dat ze bij je reserveren.

meer reserveringen

Werk samen met lokale influencers

Wil je wat meer bekendheid voor je zaak? Werk eens samen met een influencer. Door een influencer te kiezen die zich met content richt op jouw doelgroep, zit je gebakken. Door een influencer te kiezen die zich richt op jouw doelgroep, weet je dat je de juiste mensen bereikt. Denk eens aan mommy-influencers, foodbloggers of Tiktok’ers.

Maak gebruik van gerichte hashtags

Wanneer je gebruik maakt van hashtags die perfect passen bij jouw doelgroep, bereik je de juiste mensen. Een moeder die doordeweeks graag in een hippe zaak zit te flexwerken zoekt naar andere dingen dan iemand die graag sterrenzaken bezoekt. Ook hashtags gericht op je locatie zijn super belangrijk. Hierbij kun je denken aan de plaats waar jouw zaak zich bevindt of een lokale horeca hashtag die door zaken gebruikt wordt.

Voeg een reserveringsknop toe aan je profiel

Last but not least: maak het makkelijk om bij je te reserveren. Jouw volger wil in 1 klik op de juiste plek zijn en een tafeltje kunnen boeken. Door je boekingssysteem te koppelen aan je Instagram pagina krijg je een mooie reserveringsknop in je profiel. Via deze weg kan je volgers direct bij je reserveren.

Wil je vaker tips en tricks over hoe je jouw horecazaak kunt laten shinen op Instagram (en andere social media?) volg mij dan op Instagram, hier deel ik regelmatig tips en tricks.

Share this article :

Tijd om je socials uit te besteden?

Boek nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor jouw onderneming kan betekenen.