The Joy of Socials schrijft:

Negatieve feedback op social media

Jij weet als ondernemer natuurlijk als geen ander dat social media inzetten super belangrijk is. Wanneer je bijvoorbeeld meer bereik op Instagram wil realiseren moet je aan de bak. Maar met meer content op je socials kan het ook gebeuren dat er negatieve reacties voorbij komen op je pagina. Omgaan met negatieve feedback op social media blijft lastig. Gelukkig ben ik er om je door het proces heen te loodsen.

Stay calm

Niemand wordt blij van negatieve reacties of slechte recensies maar het belangrijkste is: blijf rustig. Laat blijken dat je open staat voor feedback door er actief mee aan de slag te gaan. Jou belangrijkste taak nu is om in gesprek te gaan met de persoon die deze feedback achter heeft gelaten.

Reageer snel om erger te voorkomen

Het is belangrijk om snel te reageren wanneer iemand negatieve feedback deelt op social media. Je wilt niet dat het groter wordt dan het is. Ga met een open mind en positieve toon het gesprek aan, reageer openbaar op de post en bedank voor de feedback. Laat weten dat je hun klacht serieus neemt. Stuur daarna een privé bericht om samen tot een oplossing te komen. Door op deze manier te werk gaan zien andere gebruikers van het betreffende platform direct dat je actief er mee aan de slag gaat.

Gebruik dit als een les en verbeter je dienst of product

Pak deze kans met beide handen aan en verbeter je dienst of product. Analyseer de feedback en kijk waar je verbeteringen kunt aanbrengen. Zo verbeter je laagdrempelig je product, dienst of je contentstrategie. Laat aan je volgers zien dat je actie onderneemt op basis van feedback, dan bouw je direct aan de vertrouwensband met je volgers.

Je contentstrategie verbeteren

Wanneer je meer bereik op Instagram wil, moet je blijven werken aan boeiende content. Door regelmatig relevante posts te delen waar jouw doelgroep écht iets aan heeft, kun je positieve reacties stimuleren.  Focus hier op en verminder de impact van de negatieve feedback.

Door actief aan de slag te gaan met de (negatieve) feedback van klanten kun je laten zien dat je openstaat voor verbetering. Wanneer je de genoemde punten direct aanpakt bouw je aan vertrouwen bij je klanten. Iedereen wil uiteindelijk gehoord worden. Wanneer je op deze manier aan de slag gaat met negatieve feedback bouw je aan een positieve online reputatie en een groter bereik op je platform naar keus.

Volg The Joy of Socials op Instagram voor meer tips en tricks over het onderhouden van je social media. Heb je vragen over dit onderwerp? Neem direct contact met Joyce op.

Share this article :

negatieve reacties op social media

Tijd om je socials uit te besteden?

Boek nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor jouw onderneming kan betekenen.