The Joy of Socials schrijft:

Hoe vaak jouw horecazaak zichtbaar moet zijn op social media

De dagen dat je met tweemaal zichtbaar zijn per week helemaal goed zat zijn (helaas) al lang voorbij. Vandaag deel ik hoe vaak jouw horecazaak zichtbaar moet zijn op social media zodat jij altijd top of mind bent bij je vaste én nieuwe gasten.

Wat je niet moet doen

De laatste tijd zie ik een aantal ’trends’ voorbij komen. Restaurants en andere horecazaken die springen op speciale dagen (Kerstmis, Pasen, Moederdag, etc.) en organiseren dan een evenement, posten daar heel veel over en vervolgens is het weken (soms maanden) stil op social media. Soms zie ik nog sporadisch een post voorbij komen met de foto van een gerecht en daaronder ‘reserveer voor vanavond *link*’ maar daarmee ben je er gewoon niet.

Wat je wel moet doen

Je moet aan de bak. Sorry. Je hebt het al retedruk en dan kom ik je nog vertellen dat je aan de bak moet voor een betere zichtbaarheid. Mijn klanten zijn elke week minstens 4(!) keer zichtbaar. Dit kan je op verschillende manieren vormgeven.

  • 1 feedpost, 1 reel, 2 keer een story
  • 4 reels
  • 2 reels, 2 feedposts
  • 2 feedposts, 2 stories

Maar, hier hoef je je niet aan vast te houden, je kunt het precies invullen zoals je zelf wil. Wat handig is om te weten is dat je met Reels meer nieuwe volgers (en potentiële klanten) bereikt en in je feed en stories bereik je meer volgers. Een goede balans is essentieel want je wil top of mind zijn bij je volgers/vaste gasten, maar je wil ook nieuwe volgers en potentiële gasten bereiken.

Hoe vaak jouw horecazaak zichtbaar moet zijn op social media

Zoals ik al eerder zei hanteer ik voor klanten een minimum van 4 keer per week zichtbaar zijn. Dit klinkt als veel werk maar ik kan je daar prima mee helpen. Hier kun je 15 gratis content ideeën vinden waarmee je altijd uit de voeten kunt. Zo heb je gemakkelijk voldoende ideeën om jouw content op te baseren en perfect zichtbaar te zijn.

Volg je mij al op Instagram? Hier deel ik regelmatig tips en tricks met betrekking tot social media inzetten voor horeca en restaurants!

Share this article :

Tijd om je socials uit te besteden?

Boek nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor jouw onderneming kan betekenen.